Szeretné tudni, hogy milyen új források és eszközök, szabályok és lehetőségek lesznek energiahatékonysági beruházásokra?

Kíváncsi arra, hogy mit hoz a 2014-2020-as EU támogatási időszak az energia-hatékonyságban?

Kíváncsi, mekkora a hazai ipari energiahatékonysági potenciál, és milyenek a fogyasztói, vállalkozói energiahatékonysági attitűdök?

Ha igen, akkor vegyen részt a 2015. május 20-án, Budapesten az „Energiahatékonyságot Magyarországnak! új források, új szabályozások, új lehetőségek” c. szakmai konferencián.

A konferenciát megnyitja:

Dale A. Martin vezérigazgató, Siemens Zrt.

A konferencia előadói a 2014-2020-as operatív programok, valamint az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének energiahatékonyságban jártas szakértői lesznek.

RENDEZŐ: Magyar Energiahatékonysági Intézet

IDŐPONT: 2015. május 20.

HELY: Siemens Zrt.(1143 Budapest, Gizella út 51-57.)

Az energiahatékonyság egyre fontosabbá válik napjaink gazdaságpolitikájában.  Egyszerre fontos eszköze a gazdasági kilábalásnak, hatással van az emberek mindennapi kiadásaira, és segíti az éghajlat-változás elleni harcot is.

Ahhoz azonban, hogy az energiahatékonyság beváltsa a benne rejlő ígéreteket, jelentős beruházásokra van szükség.  Ehhez pedig források kellenek, melyhez a 2014-2020-as uniós programozási időszak új lehetőségeket teremt. A konferencia célja, hogy feltárja az egyes operatív programokban megnyíló energiahatékonysági intézkedéseket a teljes potenciális kedvezményezetti körre, de vállalkozói fókusszal.

A konferencián az alábbi kérdések kapnak kiemelt hangsúlyt:

Hazai kormányzati irányvonalak

Az Európai Bizottság klíma-, és energiahatékonysági céljai, fókuszban az Energiaunióval

A hazai ipari energiahatékonysági potenciál és fejlesztési alternatívák

Források:

Vállalkozások számára elérhető energiahatékonysági programok és források a GINOP-ban

KEHOP és regionális források az energiahatékonyság finanszírozásában

Bevonható privát források és innovatív finanszírozási eszközök

Vállalkozói és lakossági energiahatékonysági attitűdök és lehetséges válaszok

RÉSZVÉTELI DÍJ: 15.000 Ft + ÁFA

JELENTKEZÉS ITT.

Ajánlott tartalom

Csökkent a gázfogyasztás a fűtési szezonban

Sem állami, sem önkormányzati szinten nem volt szükség a gázfogyasztást korlátozó intézkedésekre az elmúlt télen - közölte az Energiaügyi Minisztérium kommunikációs főosztálya vasárnap az MTI-vel annak apropóján, hogy április közepén véget ért a hivatalos fűtési szezon. A tájékoztatás szerint a nagyarányú megtakarítást hozó előző fűtési szezonhoz képest több mint negyedmilliárd köbméterrel, 4,3 százalékkal volt alacsonyabb a gázfelhasználás.