Sziget – Fiatalokat vár idén az MNVH a Szigeten

A Vidékfejlesztési Minisztérium és Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) idén is kiköltözik a Sziget fesztivál Civil Szigetére, ahol minden nap más programmal várják a fiatalokat.

A szervezet hétfői közleménye szerint a tavalyihoz hasonlóan idén is hat államtitkárság mutatkozik majd be a helyszínen, amelyek öt napon keresztül várják a fesztiválozókat különböző programokkal. Aki megunta mások habszivaccsal püfölését és részt vett a pálinkakóstoláson, táncra perdülhet a busókkal vagy beülhet az árnyékba műanyag palackból ékszereket gyártani. A standnál minden nap jó helyen jár az, aki szívesen kipróbálná magát hordólovaglásban, kedvet érez ahhoz, hogy habszivaccsal “kakaskodjon” vagy szívesen részt venne egyéb népi játékokon, ahol a győzteseket léggömbökkel, szilikon karkötővel és szalmakalappal jutalmazzák. Az éjszakai buliban megfáradtakat a belső részen napernyők árnyékában babzsákfotelek és sörpadok várják.

Tájékoztatásuk szerint augusztus 7-én, szerdán a környezetügyért felelős államtitkárság látogat a helyszínre többek között állati lábnyomokkal, különböző termésekkel, totóval és puzzle játékokkal, de a Duna élővilágának megismerése közben a vízipisztollyal történő lövöldözés sem maradhat ki a programból. A cél, hogy a természetvédelem területén belül felhívják a figyelmet hazánk védett, ritka és veszélyeztetett növény- és állatfajaira, a Kárpát-medence egyedi állat- és növényvilágára, valamint a megőrzésükben kulcsszerepet játszó nemzetipark-igazgatóságokra.
Csütörtökön a vidékfejlesztésért felelős államtitkárság rajzversennyel és kvízzel készül.

Pénteken a stand nemzeti színbe öltözik, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ugyanis jelentős mennyiségű hungarikummal érkezik a helyszínre. A vállalkozó kedvű fesztiválozók egy kóstoláson megtanulhatják a kulturált pálinkafogyasztás szabályait, de a busókkal való bulizás és fényképezkedés sem maradhat ki a programok közül. Ezen a napon emellett az érdeklődők számos dolgot megtudhatnak a parlagfűről, de a résztvevők megtanulhatják az otthoni ételkészítés alapvető szabályait és megtudhatják azt is, mire kell odafigyelni a bolti termékek címkéin. A szombat jelmondata: “Hozz egy PET palackot, készíts belőle csillárt!” A közigazgatási államtitkárság kreatív ötletekkel érkezik a fesztiválra, ahol azt is megmutatják, hogyan lehet egyetlen palackból ékszereket készíteni. Az esemény zárásaként az agrárgazdaságért felelős államtitkárság és a parlamenti államtitkárság kedveskedik a másnapos gyomroknak zöldség- és gyümölcsfogyasztással kapcsolatos játékos feladatokkal.

Ajánlott tartalom

Április 22. és 26. között rendezik meg a Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahetet

Idén április 22. és 26. között rendezik a Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahetet, amelynek célja a fenntarthatóság üzenetének elterjesztése iskolai keretek között - közölte az Alapértékek Nonprofit Kft. csütörtökön az MTI-vel.