Sziget – MVM: installációk, játékok a jövő hegyében

A Hello Wood által készített látványos installációkkal fogadja az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) az érdeklődőket a Sziget fesztiválon.

Az Edison Light Up! helyszínen különleges bútorokkal és interaktív játékokkal mutatják be, mit kívánnak tenni az energetikai újítások fejlesztésében. Az MVM csoport új stratégiájával nagyot nyitott a kutatás, a fejlesztés és az innováció támogatása felé. A tavaly alapított Smart Future Lab Zrt. megvalósította első befektetéseit, az Edison programmal pedig a vállalatcsoport új, hatékony startup ökoszisztémát igyekszik kialakítani Magyarországon – közölte a cég hétfőn az MTI-vel. Az MVM első igazi integrált innovatív kampányának köszönhetően idén év elején összesen 118 pályamunka érkezett az MVM Edison Light Up! pályázatra, amelyet startup-ok, spin-off-ok, kis- és középvállalkozások, illetve felsőoktatási hallgatók, magányszemélyek számára hirdettek meg. Az MVM Edison program célja egy olyan startup ökoszisztéma kiépítése, amely alkalmas a jelenleg hazánkban fellelhető energetikai és energiatudatossági ötletek, illetve oktatási témájú hardverfejlesztésekkel és szoftverfejlesztésekkel, valamint a fenntartható dizájnnal kapcsolatos kezdeményezések inkubálására. A program az inkubáción túl, továbbképzéssel és mentorok bevonásával járul hozzá a termékek, fejlesztések sikerességéhez, piacra segítéséhez.

Az MVM Edison Light Up! pályázatra és versenyre idén februárig beérkezett pályamunkák közül tizenkettő győzött, amelyeket egy-egy millió forint nyereménnyel díjaztak, és lehetőséget kaptak arra, hogy részesei legyenek az inkubációs mentorprogramnak. A második forduló inkubációs mentorprogramjának végén a tizenkét pályázatból a négy végső nyertes legfeljebb 50 millió forint összegű magvető befektetésre és inkubációs/akcelerációs szolgáltatásainak igénybevételére kap lehetőséget.

Ajánlott tartalom

Javaslataink a biológiai sokféleség védelmére és az éghajlati válság elhárítására

Egyre többen döbbenek rá hazánkban, hogy a biológiai sokféleség csökkenése és az éghajlati válság nem csak a jövendő generációk életlehetőségét veszélyezteti, de a mai emberekre is kihat.