Szili szerint az alkotmányban meg kell jelennie a környezet védelmének

Szili Katalin szerint az új alkotmányban meg kell jelennie a környezet védelmének. Az Országgyűlés volt elnöke a Világgazdaságnak azt hangoztatta: a következő generációk létfeltételeinek biztosítását jelenti a természeti erőforrások védelme.

Szili Katalin, aki a nemzeti konzultációs testület tagjaként részt vesz az új alaptörvény készítésében, úgy fogalmazott: a környezet védelme mindannyiunk kötelessége, és ezt állampolgári kötelezettségként is szükséges megjeleníteni. A Szociális Unió elnöke szerint az alkotmányba bele kellene foglalni az ivóvíz, a termőföld, a tiszta levegő, a biológiai sokféleség és az élővilág védelmét, ami szavai szerint egyben globális felelősségvállalást is jelez.

Ajánlott tartalom

Kedvező változások a juhágazat támogatási rendszerében

Komoly lehetőségek állnak a hazai juhágazat előtt, éppen ezért az Agrárminisztérium (AM)felülvizsgálta a szektorhoz kapcsolódó támogatások rendszerét. Ennek eredményeként 2024-től kezdődően a források fokozottan szolgálják az állatállomány genetikai minőségének javítását, illetve a minőségi árutermelést, tekintettel a juhtartók szakmai igényeire és lehetőségeire - jelentette be pénteki közleményében a minisztérium.