Szívdobbanás kerékpár kerekekből?

Igen, ezt az illúziót kelti az a szobor, amely a cipőiről is ismertté vált Buffalo városában található. A különleges szív alakú alkotáshoz semmi mást, csak kerékpár kerekeket használtak fel.

Az építész végzettségű művészember, Casey Milbrand, itt, szülővárosában építette meg 25 darab újrahasznosított bicikli kerékből a szívet formázó szobrot. A látványosságnak is beillő “térplasztika” még interaktív funkcióval is bír. Két személy együttes közreműködésével ugyanis “életre kel”. Méghozzá olymódon, hogy a szobor kerekei mozgásba lendülnek ahogy a két ember egymással szemben tekeri a pedálokat. Ezáltal a fura  kerék együttes lüktető szívet szimbolizál. És amint egyre gyorsabban forognak a kerekek szinte megelevenedik a bordó, szilárd szív forma. Azaz, annak illúziója, mégha pillanatokra is. A különlegesség jó érzésekkel tölti el a városlakókat. Ez késztette a művészt arra, hogy kampányt indítson annak érdekében, hogy mind több helyszínen legyen ilyen, véleménye szerint a szerelmeseket és a barátokat összekötő kerékpárkerekes szívszobor.

-

-

Ajánlott tartalom

Biodiverzitás nélkül nincs fenntarthatóság

Biodiverzitás nélkül nincs fenntarthatóság, de nincs számunkra haza sem - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára szerdán a Pest vármegyei Tápiószelén a Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrzési Központ (NBGK) új épületének átadásán.