Vlagyimir Putyin azt akarta, hogy az állam a lehető legjobb oldalát mutassa.

Szmog nélküli labdarúgó-világbajnokságot akart Oroszország

Vlagyimir Putyin azt akarta, hogy az állam a lehető legjobb oldalát mutassa.

Az elnök még a labdarúgó-világbajnokság előtt meghirdette a Modern Oroszország Akciót, amelynek célja, hogy a sporteseményt felhasználva korszerű államként mutassa be az országot. Ebbe az imázsba egyáltalán nem tartozhatnak bele például a koszos gyárak. Így csak a szverdlovszki területen és annak fővárosában, Jekatyerinburgban 16 cég küldte szabadságra a dolgozóit. A terület ipari minisztere közölte, hogy az érintett vállalatoknak elég idejük volt arra, hogy felkészüljenek és elkészítsék a szabadságolási terveket. Azonban nem mindenütt zajlott ennyire zökkenőmentesen az átállás. A volgográdi „Vörös Október nevű” acélgyártó üzemben 2 hónapra leállították a termelést, ennek ellenére a helyi sajtóorgánumok arról számoltak be, hogy narancs színű füstfelhők terjengtek a város felett, írta a spiegel.de.

A füst forrás egyértelműen a gyár volt. A tulajdonos azt nyilatkozta, hogy a gyártást azért állították le, mert egy korszerű szűrőt szerelnek fel és ezt a lépést már régóta tervezték. Apró bökkenő, hogy eddig a szűrő felszerelését az üzem mindig megtagadta. A gyár ellen egyébként eljárás folyik adóelkerülés miatt. Ráadásul kiderült, hogy eddig több mint 3000 munkást rúgtak ki, mások pedig késve vagy csak részben kapták meg a fizetésüket. A problémákat a szakszervezeti képviselők jelezték Putyin elnöknek, s felmerült számos lehetőség, például sztrájk meghirdetése vagy tüntetés tartása is.

Ajánlott tartalom

Stílus és funkció – Antikolt térkövek a kerttervezésben

A kertek tervezése során a növények telepítésén van a legfőbb hangsúly, de a térkövek jól átgondolt alkalmazása is számtalan lehetőséget nyújthat. Olyan lehetőségeket rejtenek, amelyekkel megújíthatjuk kerti élettereink megjelenését, és egységes stílusban, új funkciókkal bővíthetjük a környezetet.