Szmogriadó Várpalotán

A szmogriadó riasztási fokozatát rendelte el az önkormányzat Várpalotán; a Bakony Volán helyi járatain szerda déltől december 26-ig jegy nélkül utazhatnak azok az autósok, akiknek a forgalmi engedélyében várpalotai lakcím szerepel – tájékoztatta az MTI-t Talabér Márta polgármester.

A levegő szálló por koncentrációja már több mint két egymást követő napon meghaladta a riasztási küszöbértéket a Veszprém megyei városban.
Talabér Márta elmondta, hogy egyeztettek a Bakony Volán, a katasztrófavédelem és a rendőrség megyei szerveivel a forgalomkorlátozás elrendeléséről. E szerint december 26-ig korlátozzák a belváros forgalmát naponta reggel 6 és 9, illetve délután 4 és 8 óra között.
Várpalotán a légszennyezettség 160 mikrogramm légköbméterenként, amely az egészségügyi határérték több mint háromszorosa.

Ajánlott tartalom

Syngenta: a szárazság miatt csökken a csemegekukorica termésátlaga, romlik az ágazat jövedelmezősége

Ugyan továbbra is Magyarország Európa legnagyobb csemegekukorica-termelője, de az idei termésátlagok az aszály miatt, különösen az öntözetlen területeken jelentősen csökkennek, ami az emelkedő költségekkel rontja az ágazat profitabilitását - hangzott el a vetőmagvakat előállító és növényvédőszer-forgalmazó Syngenta hajdúszoboszlói szakmai rendezvényén.