Szuperzöld: több áramot termel a Lenovo, mint amennyit elhasznál

Egyre nagyobb arányban támaszkodnak megújuló energiaforrásokra a tech és telekommunikációs amerikai vállalatok, az Intelnél például a teljes áramfogyasztásukat zöld úton szerzik, a Lenovónál pedig többet termelnek, mint amennyit elhasználnak.

Az Intel vezeti az amerikai Környezetvédelmi Hivatal (EPA) által kiadott friss listát, ami a megújuló forrásból származó áramfogyasztás alapján teszi sorrendbe a tech és telekommunikációs cégeket. A processzorgyártó cég 3,1 millió kWh zöld áramot fogyasztott tavaly, és ami érdekesség, hogy ez egyben a teljes áramfelhasználását jelentette. A lista második helyén az 1,9 millió kWh zöldenergiát fogyasztó Microsoft áll (náluk 80 százalékos a megújuló forrásból származó áramfelhasználási arány), a harmadik a 737 ezer kWh-s, 32 százalékos Google, a negyedik az 537 ezer kWh-s (85 százalék) Apple, ötödik pedig a 425 ezer kWh-s (40 százalék) Cisco.

Az ismertebb vállalatok közül 6. helyen áll a Dell, 9. az amerikai Sony, 10. a nemrég értékesített Motorola, 14. pedig az energiaszükségletének mindössze 6 százalékát zöld forrásból termelő Samsung USA. A lista legérdekesebb szereplője a Lenovo: a vállalat amerikai részlege 35 ezer kWh zöld áramot fogyasztott el tavaly, viszont a 288 százalékos mutatója azt jelenti: több áramot állítottak elő szélerőműveikkel, mint amennyit ők maguk el tudtak fogyasztani.

forrás: hvg.hu

Ajánlott tartalom

A napelemek megtermelik a Kstar energiatárolója egyszerűen eltárolja az energiát

A KSTAR az új energiaforrások és a teljesítményelektronika egyik vezető márkája. Ide tartoznak az adatközpontok számára kritikus infrastruktúrák elemei (UPS, akkumulátorok és precíziós klímaberendezések), a moduláris adatközpont-megoldások, valamint átfogó fotovillamos és energiatárolási megoldások.