Takarékoskodnak a díszkivilágításon Prágában

Az eddigi este 11 óra helyett már fél 10-kor lekapcsolják a prágai műemlékek és egyéb ikonikus épületek, látnivalók díszkivilágítását energiatakarékossági indokkal – jelentette be kedden a városüzemeltetésért felelős önkormányzati cég, a THMP.

A lépéssel több millió koronát (több tízmillió forintot) takarít meg a cseh főváros – közölte Jan Chabor városi tanácsos. Prágában mintegy 140 épület kap esti díszkivilágítást. Egyes épületek díszkivilágítását teljesen megszüntetnék, ezek kiválasztása folyamatban van, de gondot jelent, hogy néhány helyszín kivilágítását nem lehet úgy megszüntetni, hogy ne kapcsolnák le egyben a környék közvilágítását is. Tomas Jílek, a THMP vezetője szerint egyes objektumok, főleg egyházi épületek tulajdonosai attól tartanak, hogy romlik a közbiztonság, ha teljesen lekapcsolják a hely díszkivilágítását.

 

mti

Ajánlott tartalom

A zöldenergia a jövő a gazdaságban, az iparban és a közlekedésben is

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban.