Talajtakaró készül az ünnepek után elszállított karácsonyfákból Sopronban - olvasható a város és környéke híreire szakosodott honlapon.

Talajtakaró lesz a soproni karácsonyfákból

Talajtakaró készül az ünnepek után elszállított karácsonyfákból Sopronban – olvasható a város és környéke híreire szakosodott honlapon.

Először a lakótelepi övezetekben kialakított gyűjtőpontokban szedik össze a fákat, majd az elszórt darabokat is összegyűjtik. A növényeket mobil darálógépben aprítják össze, az apríték komposztálódása után keletkezett anyagot a zöldfelületeken talajtakaróként hasznosítják – írja a nyugatmagyar.hu. A cikk szerint az apríték egy viszonylag zárt felületet képez a talajon, amely kiválóan alkalmas a gyom korlátozására, kedvezően befolyásolja a talaj vízháztartását, és lassú lebomlása során tápanyagokkal gazdagítja a termőföldet.  Így a keletkezett karácsonyfa-hulladék környezetbarát módon újrahasznosul.

Ajánlott tartalom

Idén a kínai nagy falnál is nagyobb tömegű lesz az elektronikus hulladék

A kidobott elektronikus eszközök tömege idén meghaladja az 57 millió tonnát, ami több, mint a kínai nagy falé - írta a BBC hírportálja.