Tanárt keres a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány

Zöld Föld néven tanári ösztöndíjprogramot hirdet a fenntarthatóságra nevelés témakörben a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány a 2023/2024-es tanév tavaszi félévére – közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

Közleményükben azt írták, hogy az ösztöndíjprogram célja elősegíteni a Zöld Föld komplex fenntarthatósági oktatási program tartalmának és tanításmódszertanának megismerését, alkalmazását. Az ösztöndíj összege fejenként maximum 75 ezer forint. Az alapítvány az ösztöndíjjal a Pannon Egyetem Humántudományi Kar, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar és a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Kar 2023 őszén vagy a 2024 tavaszi félévében induló 4 féléves egyetemi szakirányú továbbképzésein résztvevők képzési költségeit támogatja.

A pályázat feltétele egy motivációs levél, amely tartalmazza a fenntarthatóságra nevelés terén szerzett tapasztalatok felsorolását vagy ennek hiányában a képzésen szerzett fenntarthatósági ismeretek oktatásba integrálhatóságának tervét. A kiírók felhívják a figyelmet arra, hogy a nyertes pályázónak vállalnia kell a nyilvánosság előtti szereplést is. A támogató ugyanis videó- és szöveges riportot készíthet vele az ösztöndíjprogrammal kapcsolatban.

A benyújtás határideje február 25. A pályázattal kapcsolatos részletes tudnivalók a Kék Bolygó Alapítvány honlapján olvashatók.

Ajánlott tartalom

Csomagolóanyagok: mennyiségcsökkentés, újrafelhasználás és újrafeldolgozás

Mennyiségi és használati korlátozások: minél kevesebb csomagolóanyag fogy, annál kevesebb lesz a hulladék.