Tapasztalatok a bioetanolos átalakításról

Az egyre emelkedő benzin árak már a tűrési határunkat súrolják. A benzinkutak tábláján ott csábít minket az E85-ös bioetanol üzemanyag 245 forint körüli ára.

Ha nem szeretnénk megválni jelenlegi autónktól és újat beszerezni a gazdaságosabb közlekedésért, érdemes az átalakításban gondolkodni.
Meglévő autónkat jelenleg Magyarországon gázüzeműre, etanol-üzeműre vagy elektromosra alakíttathatjuk át. Az első két eljárás már viszonylag elterjedtnek számít. LPG és E85 kutat is nagy valószínűséggel talál már mindenki a környezetében. A döntést mégis nehéz meghozni, pedig az átalakítás hosszútávon jót tesz a pénztárcánknak is.
Személyes tapasztalatokon alapuló cikkünkben bemutatjuk, hogy Fiat Punto tulajdonosunk miért vágott bele az átalakításba és azóta milyen tapasztalatai vannak.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Megállapodás a hidrogén és kapcsolódó innovációk ipariparki alkalmazásáról

Az ipari parkok zöldítése, a bérlőknek nyújtott szolgáltatások fenntarthatóvá tétele, valamint a hidrogéntechnológia szakmai és gazdasági előnyeinek kiaknázása érdekében együttműködési megállapodást írt alá a NIPÜF Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. és a Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség pénteken - tájékoztatta a szövetség az MTI-t.

Nincs hozzászólás

  1. Szeretnék bővebb leírást olvasni a benzinüzemű autók átalakításáról. Műszaki leírás érdekel és annak költségei. Ezen kívül hiába olvastam el a bioetanolhoz kapcsolódó cikkeket, nem találkoztam a bioetanol élégésekor kapott kalóriaértékkel. Magyarán: érdekelne, hogy egy liter etanol elégésekor hány kilojoul kalóriát kapunk? És egy liter folyékony PB gáz élégetésekor? Szíves válaszukat várom, tisztelettel:Balassy Gyula