Tarlós: rossz állapotú autóval lehetőleg senki ne közlekedjen

A szállópor-szennyezettség miatt a főpolgármester arra kéri a budapestieket, lehetőleg ne használják “rossz állapotban lévő” járműveiket, illetve a város területén korlátozzák a fa- és széntüzelést is.

Tarlós István a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján megerősítette a főpolgármesteri hivatal reggeli közlését: egyelőre fenntartják a szmogriadó tájékoztatási fokozatát a szállópor-szennyezettség miatt.
A hivatal tájékoztatása szerint a fővárosban nem csökkent jelentősen a szállópor-koncentráció, s a légszennyezettségi állapotot mérő műszerek ellenőrzött adatai alapján a kisméretű szállópor (PM10) négy helyen – Széna tér, Teleki tér, Kőrakás park és Erzsébet tér – meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket.
A szállópor koncentrációja ugyanakkor egyetlen mérőállomáson sem lépte túl a riasztási küszöbértéket, így Budapesten továbbra sem kell elrendelni a szmogriadó riasztási fokozatát.
A főpolgármester a sajtótájékoztatón köszönetét fejezte ki azoknak, akik korlátozzák autóhasználatukat, valamint az ipari vállalkozásoknak, amelyek önkéntesen korlátozzák légszennyező forrásaik kibocsátását.

Ajánlott tartalom

Folyamatosan gyarapodik hazánk zöld vagyona

Mezővédő erdősávok létesítésével kapcsolatban pilot projektet indít az Agrárminisztérium – jelentette be Nagy István tárcavezető a XXXIII. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor kerekasztal beszélgetésén, szerdán, Tusnádfürdőn.