Tavasszal kezd működni az állami közműcég

Tavasszal a lakossági földgázszolgáltatással megkezdi működését az állami közműcég, ezt követően pedig a társaság megjelenik az áram-, majd a távhő-szolgáltatói ágazatban is – közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.

Közleményükben azt írták, visszautasítják az állami közműcég indulásának késlekedésével kapcsolatos, “félrevezető sajtóhíreket”. A Lázár János vezette Miniszterelnökség hangsúlyozta: az állami közműszolgáltatás rendszerének megszervezése gőzerővel folyik. “A korábbi bejelentéseknek megfelelően a nemzeti közműszolgáltatás rendszere a következő két-három évben elnyeri végső formáját és üzemméretét” – közölték.

A nemzeti közművállalat célja – mint fogalmaztak – az energia méltányos áron történő elérésének biztosítása, az ellátásbiztonság növelése egy üzletileg hosszú távon fenntartható állami szolgáltatói modell megvalósításával.

Ajánlott tartalom

Az elmúlt időszakban az atomenergia folyamatos fejlődésen esett át

Nemzetközi előrejelzések is azt mutatják, hogy az atomenergetika reneszánsza következik, és ebben a folyamatban a Roszatom fontos szerepet vállal, technológiájával biztosítja a bővülés feltételeit - mondta Kirill Komarov, a Roszatom vezérigazgatójának első helyettese, nemzetközi üzletfejlesztési igazgató kedden Szocsiban, az Atomexpo záró sajtótájékoztatóján.