Technológiai fejlesztési együttműködést kötött a Toyota és a BMW

A Toyota és a BMW a technológiai együttműködés szorosabbra vonásáról írt alá szerződést csütörtökön Tokióban – jelentette az Automotive News Europe szakmai hírportál.

Együttműködési terveit először 2011 decemberében jelentette be a két autógyár, a szándéknyilatkozatot pedig tavaly júniusban írták alá. A két autógyár a szerződés értelmében megsokszorozza erőfeszítéseit egy közös sportkocsi platform, könnyű szerkezeti elemek gyártásához alkalmas új agyagok, valamint következő generációs “lítium-air” akkumulátorok közös fejlesztésére, illetve 2020-ig közösen kifejlesztenek egy hidrogén tüzelésű üzemanyagcellás gépjármű meghajtó rendszert. A most megkötött szerződés egyúttal kiterjeszti a dízelmotorok szállításában már korábban létrejött együttműködés kereteit is. A BMW 2014-ben kezdi szállítani a Toyota európai modelljeihez 1,6 és 2,0 liter lökettérfogatú motorjait. A megállapodásnak köszönhetően a Toyota dízelautó választékát tudja majd szélesíteni Európában, a BMW számára pedig elérhetővé válik a Toyota hibrid technológiája. A BMW az idén jelenik meg első hibrid autójával, az i3 modellel, amit 2014-ben az i8 “plug-in” luxusmodell követ majd.

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.

Nincs hozzászólás

  1. Tehát ugyanúgy nem fejlesztenek semmit