TEDxCity2.0 – innovatív megoldások a jövő városáért

Világszerte több helyszínen keresnek innovatív válaszokat a nagyvárosok, illetve a városi élet kihívásaira a TEDxCity2.0 kezdeményezés keretében.

Budapesten szeptember 20-án a Design Terminálban élőben követhető lesz a New Yorki esemény, emellett hazai előadók is értelmezik az urbanizációval kapcsolatos jelenségeket. A fellépők között akad formatervező, aktivista, kommunikációs igazgató, publicista és fiatal vállalkozó is. A világszerte zajló TEDxCity2.0 konferenciákon várostervezők, építészek, környezetvédők, közlekedési, egészségügyi szakemberek, művészek értelmezik újra a nagyvárosi lét problémáit, osztják meg az élhetőbb jövőhöz vezető javaslataikat. Budapesten az érdeklődők hazai viszonylatokban hallhatnak inspiratív gondolatokat az energia- és élelmiszerellátás, a biztonság, az oktatás, vagy éppen a közlekedés területéről, írja a prim.hu.

A budapesti rendezvényen a tömegközlekedés egyszerűsítése mellett hallhatnak az érdeklődők a külvárosi közösségépítésről, az utcák lélektanáról, a városi fenntarthatóságról, vagy éppen a biciklis kultúráról is. A Design Terminálba látogatók a hazai előadások mellett élő közvetítést láthatnak a központi New York-i City2.0 rendezvényről.

A rendezvény megvalósításában komoly szerepet játszik a Siemens, mint főtámogató, hiszen az első budapesti villamos elindulása óta jelen van a város infrastrukturális fejlesztésében, az ipar, az energia és az egészségügy modernizációjában. „A fenntartható, élhető város megalkotásához szükség van víziókra, de szükség van konkrét válaszokra is. A TEDxBudapest City2.0 előadóinak kreatív szemlélete és innovatív felvetései a Siemens és Budapest számára is értékes kezdeményezésekhez vezethetnek.” – mondja Nevelős Orsolya, a Siemens kommunikációs igazgatója.

Ajánlott tartalom

Tovább erősödik a nagykereskedelmi energiapiacok felügyelete

Az Európai Unió Hivatalos lapjában kihirdették a nagykereskedelmi energiapiacok integritásáról és átláthatóságáról szóló 1227/2011/EU európai parlamenti és tanácsi rendelet (REMIT) módosítását, ezzel tovább erősödik a nagykereskedelmi energiapiacok felügyelete - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási hivatal (MEKH) pénteken az MTI-vel.