Teljes lesz Nagykőrös csapadékcsatorna kiépítettsége

A tervek szerint halad a Kőrös-éri belvízi főcsatorna mederfejlesztése, így Nagykőrös belterületi csapadékcsatorna kiépítettsége hamarosan 100 százalékos lesz – közölte a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a 100 százalékban európai uniós forrásból megvalósuló, mintegy 1 milliárd forintos fejlesztés során a főcsatorna 1.200 méter hosszú Nagykőrösön belüli teljes szakasza lekerült a föld alá, ahol a továbbiakban zárt csatorna vezeti el a csapadékvizet. A beruházás 32 ezer ember életminőségét javítja.
A projektnek köszönhetően a város belterületi csapadék-csatornázottsága a korábbi 37,7 százalékról 100 százalékra épülhet ki. A fejlesztés a helyi szűkületek megszüntetésével és az elégtelen kapacitású vízvisszatartó műtárgyak átépítésével a Kőrös-ér Tiszáig tartó teljes 40 kilométeres hosszán javítja majd a meder vízáteresztő képességét.
A munkák várhatóan 2010 végén fejeződnek be.

Ajánlott tartalom

Péntektől vasárnapig tart a Föld Fesztivál a Budapesti Állatkertben

Péntektől vasárnapig tart a Föld Fesztivál a Budapesti Állatkertben, ahol látványetetésekkel, állatbemutatókkal és állattréningekkel várják a látogatókat.