Tengervíz-sótalanító üzemet kap Palesztina

Az Európai Unió (EU) brüsszeli adományozói konferenciájának résztvevői 456 millió euró (mintegy 141,3 milliárd forint) összegben tettek vállalást egy, a Gázai övezetben tervezett tengervíz-sótalanító üzem és a kapcsolódó beruházások megvalósítására – közölte az Európai Bizottság.

A tájékoztatás szerint az EU és a Palesztin Hatóság társelnökletével megrendezett konferencián tett vállalásból az uniós hozzájárulások 77,1 millió eurót (mintegy 23,8 milliárd forint) tesznek ki. Mint mondták, ez lesz az eddigi legnagyobb beruházás a súlyos ivóvízhiánnyal küzdő Gázai övezetben. A tengervíz-sótalanító üzem 55 millió köbméter biztonságos és tiszta ivóvizet fog előállítani évente. A vizet észak-déli irányú csővezeték juttatja majd el a Gázai övezetben élő lakosokhoz – közölték.

Ajánlott tartalom

Kiemelt segítséget kap három vármegye a zöld átálláshoz

A Környezeti és energiahatékonysági operatív program plusz (Kehop plusz) forrásaiból mintegy 110 milliárd forint jut a három leginkább környezetszennyező gazdaságú vármegye zöld átállásának kiemelt támogatására - jelentette be a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium közlekedési, környezeti és energiahatékonysági fejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára kedden Egerben.