Termálvízzel fűtik a szekszárdi sportcsarnokot

Az idén megvalósuló alternatív fűtési rendszer a csarnok mellett, egymilliárd forintos beruházással épülő termálvizes fürdő vizét hasznosítja.

Az átadás előtt álló fürdő termálkútjából 32 Celsius fokos vizet termelnek ki, amelyet hőszivattyúval melegítenek fel a szükséges hőfokra, majd használnak fel strandszezonon kívül a sportcsarnok fűtésére – mondta a folyamatban lévő átalakításról Csillag Balázs, a létesítmény igazgatója. Az 1989-ben épült, 2000 négyzetméteres sportcsarnok fenntartása elsősorban a rossz szigetelés miatt gazdaságtalan, a tetőhéjazat alatt például egyáltalán nincs szigetelés. A termálvízzel a gázfűtés évi tízmillió forintos költségének fele megtakarítható. Az intézmény vezetője beszámolt arról is, hogy a szekszárdi önkormányzat 150 millió forintos energiatakarékossági beruházásra is nyújtott be pályázatot a Környezet és Energia Operatív Program kiírására; kedvező elbírálás esetén a teljes villamos hálózatot kicserélik, és 50 kW teljesítményű napelemes rendszert helyeznek el az épületen; a rekonstrukcióval a becsült megtakarítás évente megközelíti a hárommillió forintot.

Ajánlott tartalom

Harmadik-negyedik helyet foglaljuk el a dízel és benzin árakkal a környező országhoz képest

Elérhetőek a hazai és régiós üzemanyagár-információk a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) honlapján, a hazai dízel és benzin ára a harmadik-negyedik helyen van a környező országok között - hívta fel a figyelmet a szervezet pénteken.