Természetközeli szállások erdőben – Hova érdemes menekülni a nagyvárosi környezettől?

A vakációzásról a legtöbben azonnal a hatalmas és csillogó szállodákra, valamint a nagyvárosi nyüzsgésre asszociálnak. Pedig igencsak megéri kicsit a dobozon kívül gondolkoznunk, mivel hazánkban számtalan olyan természeti terület fekszik, amelyek lenyűgöző élményekkel kecsegtetnek a pihenni vágyók számára. 

Mindennek tetejébe, a környezettudatos életvitelben is fontos szerepet játszik, hogy kikapcsolódásunk a fogyasztói társadalom gépezetétől függjön – továbbá magunk is kapcsolatba kerüljünk a természettel. Hová lehet érdemes elvonulnunk tehát, ha valóban szeretnénk feltöltődni kicsit?

Bükk-vidék

Legtöbben eléggé hajlamosak elsiklani az országunk keleti régiója által nyújtott lehetőségek felett. Azonban ha eddig nem tettük volna még, feltétlen megéri szétnéznünk a Bükk-vidék csodás természeti látványosságai között. A Szilvásvárad és Lillafüred kínálta lenyűgöző látvány és szórakoztató programok bizonyára az egész család szívébe belopják majd maguk. Nem csupán a hihetetlen panorámával körített túrázás élményére számíthatunk azonban, de akár körülnézhetünk a területen a kisvasútra felülve, vagy végigkóstolhatjuk a helyileg fogott pisztrángokból készített különlegességeket is. Természetesen bőven találhatunk nyugalmas, természetközeli szállásokat ebben a régióban – így valóban kellemes lehet az itteni vakációnk.

Tihany

Azok, akiknek elegük van a nagyvárosi nyüzsgésből és a poros, szmogos levegőből keresve sem találhatnak jobb helyet Tihanynál. Maga a település egy valóságos kis ékszerdoboz, amely garantáltan segít majd megfeledkeznünk a mindennapok rohanásáról. Valószínűleg mindenki halott már a Tihanyi-félszigetről, a legendás visszhangról vagy az itt található Bencés apátságról. Azonban még sajnos elég sokan akadnak, akik csupán hírből ismerik ezeket. Érdemes tehát kihasználni a jó időt, és végre megnézni élőben is ezt a gyönyörű vidéket. Ha pedig nagyon nem bírjuk már a meleget, akkor itt bőven akad rá lehetőségünk, hogy lehűtsük magunkat a híres-neves magyar tengerben, a Balatonban.

Őrség

Az Őrségi Nemzeti Park valószínűleg örökre nyomot hagy majd azokban, akik legalább egyszer hajlandóak rászánni magukat, hogy élőben is megszemléljék. Az Őrség, mint történelmi terület lehetőséget ad arra, hogy visszautazzunk az időben, hiszen például egy skanzenben járva nincs olyan, akit ne ragadna magával a régi korok romantikája. Itt is akadnak olyan természetközeli szálláshelyek, amelyek segítenek abban, hogy végre száműzzük a város zaját – ha mást nem, legalább a vakációnk idejére.

A fentebb felsorolt természeti övezeteken kívül számtalan számtalan olyan vidék akad még kicsiny hazánkban, amelyet valóban megéri felkeresni a kikapcsolódásra vágyóknak. Érdemes tehát kicsit elvonatkoztatni a nyüzsgő turisztikai világától, és adni egy esélyt az efféle kikapcsolódásnak is – valószínűleg senki nem fogja megbánni, ha így tesz. Hiszen Magyarországon az erdei szállások remek lehetőséget nyújtanak arra, hogy a természet lágy ölében töltődj fel a családoddal vagy a barátaiddal. 

Ajánlott tartalom

Budapest nyerte az EU Európai Mobilitási Hét díját

Budapest nyerte el az Európai Bizottság díját a tavalyi Európai Mobilitási Hét keretében megvalósult programokért és fejlesztésekért - tájékoztatott Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala pénteken.