Tessék kapaszkodni: jöhet az elektromos Chevrolet Corvette

A General Motors lépett egyet, és valószínűleg nem tette volna, ha nem lenne valami valóságalapja a dolognak.

Szép lassan könnyebb lesz felsorolni azokat az autógyártókat, amelyek még nem gondolkodtak el egy elektromos meghajtású autón, de ez így is van jól. Már a Porsche bejelentése is elég meglepő volt, mert néhány hónappal korábban még arról beszéltek, nem építenek ilyen modellt, aztán most tessék, nemrég jelezték, hogy mégis megvalósul a Mission-E. A General Motorsnál (GM) azért idáig még nem jutottak el, de már van némi reménykedésre okot adó dolog ott is.

A MotorTrend beszámolója szerint a GM a napokban kért védjegyet az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy Hivatalában az “E-Ray” és a “Corvette E-Ray” esetében, ami finoman szólva is azt sugallja, hogy jön a Corvette elektromos változata. Persze ez nem azt jelenti, hogy a gyártó végül ezt a nevet fogja majd használni az autóra. Az egyre szigorodó környezetvédelmi előírások miatt viszont előbb-utóbb lépni kell a cégnek is, és akkor már jól jöhet elfekvőbe az E-Ray név.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Fizetőssé válik az elektromosautó-töltés a horvát autópályákon

Horvátországban hétfőtől a legtöbb helyen fizetőssé válik az elektromosautó-töltés az autópályákon - közölte a Horvát Elektromos Művek (HEP) ELEN nevű elektromos villámtöltő-hálózata honlapján.