Önkéntesek tucatjai próbálják megmenteni Északkelet-Kína szibériai tigriseit az orvvadászok csapdáitól - derül ki egy helyi hírportál jelentéséből.

Tigriscsapdák felszedésére indulnak kínai önkéntesek

Önkéntesek tucatjai próbálják megmenteni Északkelet-Kína szibériai tigriseit az orvvadászok csapdáitól – derül ki egy helyi hírportál jelentéséből.

Az erdők csapdamentesítésére mintegy hatvan önkéntes vállalkozott, őket a Hejlungcsiang (Heilongjiang) tartományi erdészeti hivatal mellett egy, a vadvilág élőhelyeinek védelmére alakult New York-i székhelyű nonprofit szervezet (WCS ) is támogatja – derül ki a harbinnews.com híréből.
A csapat január hetedikétől egy héten át járja majd a tartományi erdőket, ahol a tigrisek előfordulnak, és ahol nagy valószínűséggel az orvvadászok tigriscsapdákat helyeztek el. A csoport vezetője Vang Lin (Wang Lin) elmondta, hogy az önkénteseket  háromszáz, az ország különböző részeiből jelentkező közül választották ki, életkoruk 19-től 65 évig terjed.

Van köztük köztisztviselő, egyetemi hallgató, tanár, újságíró, orvos és vállalatvezető is – számolt be Vang. A legidősebb férfi, az erdészet volt dolgozója elmondása szerint ő 30 éve kötelezte el magát a vadvédelemmel, és fáradságos, de hasznos tevékenységnek nevezte a munkát, amelynek része a mostani akció is.
A Kínában élő szibériai tigrisek védett, veszélyeztetett vadak, az egykor Nyugat-Közép-Ázsiában és Oroszországban élt nagy macskák fennmaradt utódai. Az országban mintegy húszan élnek még nagyjából egyenlő arányban a két szomszédos északkelet kínai tartomány, Csilin (Jilin) és Hejungcsiang erdeiben.

Ajánlott tartalom

Az uniós tagállamok jóváhagyták dízel- és benzinüzemű új autók értékesítésének 2035 utáni betiltását

Az uniós tagállamok energiaügyekért felelős miniszterei keddi brüsszeli tanácskozásukon jóváhagyták az új személygépkocsikra és kisteherautókra vonatkozó szén-dioxid-kibocsátási normák felülvizsgálatáról szóló rendeletet, amelynek értelmében 2035-ig fokozatosan meg kell szüntetni a dízel- és a benzinüzemű új autók értékesítését az EU-ban, és minden új gyártású autónak kibocsátásmentesnek kell lennie.