Tippek a tiszta, környezetbarát fürdőszobához

Senki nem szeret fürdőszobát takarítani. A lefolyót eltömítő hajszálak, a nyirkos környezetet kedvelő penész, és főleg a toalett takarítása nem tartozik senki kedvenc házimunkái közé.

Kétségtelen, hogy a WC takarítását mindenki a baktériumok és a vízkő eltávolításával kezdi, de fontos odafigyelni, hogy takarítás után alaposan lemossuk a durva vegyszereket, amik megmaradnak a vízben és a levegőben is, bőrirritációt, nyálkahártya és tüdőkárosodást okozva. A konyhában is hasonlóan káros fertőtlenítő szerekkel dolgozunk. Itt is, és a fürdőszobában is rengeteg felülethez hozzáérünk, így a baktériumok könnyedén átkerülhetnek bőrünkre. Arról nem is beszélve, hogy ha a WC-t takarítás után lehúzzuk, a baktériumokkal együtt a vegyszerek is a vízbe keverednek, ahonnan a természetbe kerülnek. Egy kis odafigyeléssel, és környezetbarát tisztítószerek beszerzésével azonban elkerülhetjük ezeket a problémákat, jót téve ezzel magunknak, családunknak és környezetünknek is. Nem kell messzire mennünk, és nem kell egyből a súrolószerekhez nyúlnunk, ha a toalettet, a fürdőszoba csapot, vagy a kádat szeretnénk gyönyörűen csillogóvá varázsolni. Az otthon „készített”, nem toxikus szerek is csodát művelnek. Például, ha ecet és szódavíz keverékével leöntjük a tisztítani kívánt felületet, majd 30 perc eltelte után tiszta vízzel leöblítjük, ugyanolyan tiszta lesz, és még nem is környezetszennyező. Ha megkérdezzük szüleinket, nagyszüleinket biztosan számos feledésbe merült ötlettel szolgálhatnak. Érdemes utánakérdezni a citrom, a teafaolaj, az ecet, a szódabikarbóna, az almaecet, és a cukor jótékony hatásainak, melyek nem csak a takarítás, de még a szépségápolás terén is hasznosak lehetnek.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.