Minden jel arra utal, hogy a közeljövőben érkezik az árammal hajtott kivitel, noha a piaci megjelenés időpontja még nem nyilvános.

Titokban készül az elektromos Mini

Minden jel arra utal, hogy a közeljövőben érkezik az árammal hajtott kivitel, noha a piaci megjelenés időpontja még nem nyilvános.

Mind a BMW, mind a Mini márka készít majd teljesen elektromos járművet – mondta Peter Schwarzenbauer, a BMW-csoporthoz tartozó brit márka első embere. Az Automobilwoche szerint a hangtalan Mini piaci bemutatása már nincs is olyan messze, hiszen a lap által megszólaltatott szakértők szerint a Countryman alapjaira épülő e-autó már 2017-ben megjelenhet a szalonokban. A müncheniek a következő tisztán elektromos meghajtású járművet csak 2020-ban tervezték bemutatni, ám az utóbbi időszakban több konkurens gyártó is (itt a bajorok jó eséllyel a Daimlerre és a Volkswagenre gondolnak) bejelentette az elektromos meghajtású kocsik fejlesztésének felgyorsítását. Iparági szakértők szerint a fokozódó versenyben a BMW márka fog nagyobb szerepet kapni, ugyanakkor van, aki azt sem tartja kizártnak, hogy az elektromos trendben a bajorok a Mini márka kapna több reflektorfényt.

Ajánlott tartalom

Minden huszadik eladott autó elektromos vagy tölthető hibrid Magyarországon

Az újautó-értékesítésben jelentősen nő az elektromos autók aránya: 2021 szeptemberében európai szinten már az eladott járművek 23 százaléka volt tisztán elektromos vagy hibrid, ami duplája az egy évvel korábbinak.