Tizenegy milliárdos biomassza beruházás

Biomassza erőmű épülhet Vép és Táplánszentkereszt határában.

A települések képviselő-testülete támogatja a beruházók elképzeléseit. A faapríték-tüzelésű, áramot és hőt előállító zölderőmű a tervek szerint 2013 harmadik negyedévében kezdi meg a kereskedelmi üzemet.
Szabad utat adott Vép és Táplánszentkereszt önkormányzata annak a beruházói elképzelésnek, amely szerint biomassza erőmű épülne a két település határában. A képviselő-testületek rendkívüli együttes ülésen mondták ki az igent nemrég: zöld utat adtak a projektfejlesztőnek a tervezési és engedélyezési fázis megkezdéséhez. A vépi testület úgy fogadta el az erőműépítés tervét, ha az megfelel az engedélyező hatóságok előírásainak, különös tekintettel a környezetvédelmi kritériumokra.

A táplánszentkereszti testület is támogatja az elképzelést, azzal a kitétellel, hogy az erőmű képviselője megállapodást köt a községgel a működés alatt a település részére nyújtott támogatásról.
A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Vízerőművet tervez a román kormány az Erdélyi-szigethegységben

Szivattyús energiatároló vízerőművet építtetne a román kormány az Erdélyi-szigethegységben, a megvalósíthatósági tanulmányra kiírt tenderre két ajánlat érkezett - írja az economedia.ro.