A katasztrófa által leginkább sújtott Mijagi prefektúrában lévő Isinomaki polgármestere szerint a 165 ezres városban az eltűntek száma valószínűleg eléri a tízezret.

Tízezer ember eltűnt Isinomakiban?

A katasztrófa által leginkább sújtott Mijagi prefektúrában lévő Isinomaki polgármestere szerint a 165 ezres városban az eltűntek száma valószínűleg eléri a tízezret.

A pánik veszélyesebb lenne, mint a sugárzás
Tokióban viszonylagos a nyugalom, a hatóságok egy esetleges pániktól jobban tartanak, mint a sugárzástól. Egy Oszakában dolgozó tanár szerint a tévé egész nap megy a háttérben. Amikor a császár megjelent, mindenki megállt egy pillanatra, de utána folytatódott a munka. Egy másik férfi elmondta, hogy most látta először Akihitót, és nagyon vigasztalónak találta a nyilatkozatát.

Itthon nincs veszély
Nem veszélyezteti a magyar lakosságot a japán nukleáris válság a nagy földrajzi távolság miatt, mondta Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője. “A katasztrófavédők folyamatosan mérik a háttérsugárzást az országban, és figyelik a meteorológiai adatokat, hogy nyomon kövessék, eljuthat-e Magyarországra a radioaktív szennyeződés. Ettől szakvélemények szerint nem kell tartani” – mondta.

Erdogannak kell az atomerőmű
Az atomenergia lehet biztonságos, csak megfelelő döntéseket kell hozni: a szükséges feltételek megléte esetén az atomenergia biztonságos és nagyon hasznos az embereknek, mondta Dmitrij Medvegyev orosz elnök, miután tárgyalt Erdogan török kormányfővel. Erdogan bejelentette: országa nem áll el az együttműködéstől, és az első török atomerőművet az eredeti terveknek megfelelően felépítik.

Ajánlott tartalom

Súlyos környezeti pusztítást okozhatnak a tengeri hajózásra alkalmatlan orosz tartályhajók

Súlyos környezetpusztítást idézhet elő Oroszország azzal, hogy a tengeri hajózást szabályozó előírásoknak nem megfelelő olajtankereket használ a Balti-tengeren - figyelmeztetett Tobias Billström svéd külügyminiszter a The Guardian című brit napilapnak adott, csütörtökön megjelent interjúban.