Tízmilliókat spórol Siófok az áramszolgáltató-váltással

Siófok éves szinten több mint 33 millió forintot spórol azzal, hogy a villamos energiát ezentúl az E.on helyett a szegedi EDF Démász Zrt.-tól vásárolja a közvilágításához, valamint a város intézményei, gazdasági társaságai számára – tájékoztatta Balázs Árpád (Fidesz), Siófok polgármestere az MTI-t.

Beszámolója szerint a jogszabályi változások, valamint az áramszolgáltatásban kialakult szabad piac lehetőségeivel élt Siófok, amikor tavaly év végén meghirdette nyílt közbeszerzési eljárását a jövőbeni villamosenergia-szolgáltatója kiválasztásához. A város képviselő-testülete a legutóbbi rendkívüli ülésén három érvényes ajánlat közül választhatta ki a legkedvezőbbet.  Siófoknak csak a közvilágítása biztosításához évente több mint 164 millió forint értékű villamos energiára van szüksége. A közvilágításban a szolgáltatóváltás éves szinten 13,75 millió forintos, az intézmények áramfelhasználásánál további 20 millió forintos megtakarítást eredményez a korábbi árakhoz képest – mondta a polgármester.

Ajánlott tartalom

Kísérleti üzemanyagár-statisztikát indít a KSH

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a régiós üzemanyagárak monitorozása és összehasonlíthatósága érdekében 2024. április 19-én pénteken közzéteszi új kísérleti statisztikáját. Az üzemanyagár-kísérleti statisztika alapját az Eurostat Weekly Oil Bulletin jelenti, amelynek adataiból a KSH régiós átlagárat számol a 95-ös benzin és dízelüzemanyagokra vonatkozóan - jelentette be szerdán a KSH.