Több hidrogénkút, több vevő

Folyamatosan egyre több nagy autógyártó vállalat ébred rá, hogy az új, zöld technológiás járműveiket csak úgy tudják eladni, ha előbb kiépítik az ezekhez szükséges infrastruktúrát.

A hidrogén üzemanyagcellás és az elektromos járművek technológiája és terjesztése szerencsére napról napra gyorsul, de valószínűleg még többen döntenének a környezetkímélő autók mellett, ha nem okozna kellemetlenséget azok fenntartása. Ezt meglovagolva a Daimler és a Linde közös projektbe kezd, melynek célja a hidrogénnel működtetett járművek töltőállomásainak kiépítése egész Németország területén. Nem utolsó sorban pedig ezzel is promotálni a Daimler hidrogén üzemanyagcellás autóit. „A hidrogén üzemanyag cellás megoldás meghatározó lépés az elektromobilitás felé, mivel zéró kibocsátás mellett nagy távolságot képes megtenni, miközben kevesebb újratöltésre van szükség.

 

Mindez nemcsak a személygépjárművek, de a tömegközlekedés területén is alkalmazható.”- fogalmazta Dr. Dieter Zetsche, a Daimler vezérigazgatója. Németország területén jelenleg 30 hidrogén töltőállomás üzemel, melyet a Daimler-Linde kooperáció első körben további hússzal kíván bővíteni. A szakma kíváncsian várja, hogy a fogyasztók hogyan értékelik a töltőállomások számának bővítését, és kezdeményezésével hány új vevőt csalogathat magához a Daimler.

Ajánlott tartalom

Rekordmagas szinten a csehországi személyautó-gyártás

Az első negyedévben éves szinten 11,5 százalékkal 394 443 darabra nőtt a személyautó-gyártás Csehországban - közölte a cseh autóipari szövetség csütörtökön Prágában. A közlemény szerint ez az eddigi legmagasabb első negyedévi termelési adat.