Több kerületben is ingyenes a parkolás a mai napon

A Ferencvárosi Parkolási Kft. hétfőn felfüggesztette a parkolás ellenőrzését és a pótdíjazást a IX. kerületi polgármester javaslatára – közölte az önkormányzat az MTI-vel.

A közlemény szerint Bácskai János polgármester javaslatára, a hóhelyzetre és a közlekedési nehézségekre való tekintettel a Ferencvárosi Parkolási társaság hétfőn nem végez pótdíjazást, és nap folyamán már kiszabott pótdíjakat is törlik. Hasonló intézkedést jelentett be délelőtt Rogán Antal, a V. kerület polgármestere is, aki arra kérte a Belváros-Lipótváros Közterület-Felügyeletét, hogy a hóhelyzetre tekintettel hétfőn függessze fel a parkolás ellenőrzését és pótdíjazását. A havazás miatt hétfőn 24 óráig a fővárosban ingyenes a közösségi közlekedés használata, ezt a havazás miatt Tarlós István főpolgármester engedélyezte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) teljes vonalhálózatán (Budapesten és az érintett agglomerációs busz- és HÉV-vonalakon).

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.