Több mint 1800 passzívház mérési eredménye: nincs eltérés a passzívházak tervezett és valós energiafogyasztása között!

Fontos tanulmányt tett közzé a darmstadti Passzívház Intézet a passzívházak tényleges energiafogyasztásáról.

Több mint 1800 újépítésű lakóépületet és mintegy 170 passzívház-technológiával felújított épületet vizsgáltak annak bizonyítására, hogy a passzívház elmélet működik a gyakorlatban:a régi épületállományhoz viszonyítva 90%-os, az újabb, hagyományos technológiával létesült épületekhez viszonyítva pedig mintegy 80%-os fűtési energia takarítható meg a technológia alkalmazásával. A megtakarításra vonatkozó szignifikáns vizsgálati eredmények empirikus mérési adatokon alapulnak – a vizsgálatba bevont projektek magas száma hitelesíti a használattal összefüggő mérési eredményeket.

A tanulmány megállapítja, hogy az egyéni energiafogyasztás passzívházak esetében jelentősen alacsonyabb, mint a legalacsonyabb energiafogyasztású, nem passzívház-technológiával létesült új épületek esetében. A passzívházak tényleges fogyasztását mutató értékek megbízatóak, megegyeznek a PHPP-vel, passzívház tervezőcsomaggal számított eredményekkel, vagyis az épület fűtési igénye már a tervezési fázisban pontosan kiszámítható új építésű passzívház, passzívházszintű felújítás esetén egyaránt.

A tanulmány német nyelven itt érhető el >>

forrás: greenpress.hu

Ajánlott tartalom

A napelemek megtermelik a Kstar energiatárolója egyszerűen eltárolja az energiát

A KSTAR az új energiaforrások és a teljesítményelektronika egyik vezető márkája. Ide tartoznak az adatközpontok számára kritikus infrastruktúrák elemei (UPS, akkumulátorok és precíziós klímaberendezések), a moduláris adatközpont-megoldások, valamint átfogó fotovillamos és energiatárolási megoldások.