Több mint 60 százalékkal nőtt Romániában a hibrid és elektromos autók értékesítése

Az év első hét hónapjában ugyan 62 százalékkal, 402-re nőtt a Romániában eladott hibrid és az elektromos járművek száma a tavalyi hasonló időszakhoz mérten, az összes eladott új autó számához viszonyítva azonban arányuk továbbra is 1 százalék alatti – közölte csütörtökön a román autógyártók- és importőrök egyesülete.

Tavaly ugyanebben az időszakban 246 ilyen jármű talált gazdára – idézte az adatokat az Agerpres hírügynökség. A legnagyobb keletje a japán Toyota által gyártott elektromos autónak van, amelyből 258-at adtak el, második helyen a Lexus márka áll 86 eladott járművel.

Tavaly, az egész évben 495 környezetkímélő autót értékesítettek az országban, több mint a kétszeresét a 2014-esnek.
A román környezetvédelmi minisztérium az idei roncsautóprogramban kiemelten kezelte az elektromos autók vásárlásának ösztönzését, és külön programot indított erre a célra, valamint a még fejletlen elektromos töltőállomás-hálózat fejlesztésére. Az egyesület adatai szerint Romániában a járművek mintegy fele gázolajjal működött az idei első hét hónapban, arányuk enyhén 50 százalék alá esett vissza a tavalyi első hét hónapban jegyzett 54 százalékról.

Kövessen minket FACEBOOKON is!

Ajánlott tartalom

Magyarország a BYD-beruházással diktálni fogja egy technológiai világforradalom tempóját

A világ legnagyobb elektromos autógyártójának számító, kínai BYD magyarországi óriásberuházásával immár véglegessé vált, hogy hazánk hosszú idő óta először nem kullogni fog az események után, hanem diktálni fogja egy nagy globális technológiai forradalom tempóját - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.