Több mint tízezer fiatal tüntetett a klímaváltozás elleni küzdelem fokozásáért Brüsszelben

Több mint tízezer fiatal tüntetett a klímaváltozás elleni küzdelem fokozásáért csütörtökön Brüsszelben.

A Youth for Climate nevű mozgalom által kezdeményezett demonstráció résztvevői olyan, ambiciózus klímapolitika elfogadását követelték a belga kormánytól, melynek célja, hogy 1,5 Celsius-fok alatt maradjon a Föld légkörének felmelegedése az iparosodás előtti mértékhez képest. Az eső és a hideg ellenére a rendőrség szerint mintegy 12 500-an vonultak utcára a városközpontban. Az egyik szervező hihetetlennek nevezte, hogy tanítási időben ilyen sokan összegyűltek, szerinte ezt a jelzést nem hagyhatja figyelmen kívül a politikai vezetés. A tüntetők különböző táblákkal vonultak, sokan olyan transzparenseket tartottak a magasba, amelyekre az volt írva, hogy “Nincs másik bolygónk”.
A De Standaard című napilap szerint több iskolában is úgy döntöttek, hogy nem írják be a tüntetés miatti hiányzásokat. “Az oktatás célja, hogy érett állampolgárok váljanak a fiatalokból. A mai akció résztvevői bizonyították, hogy ez az esetükben sikerült” – hangsúlyozta egy helyi iskola igazgatója.

Ajánlott tartalom

Feleslegessé vált mobiltelefonokat gyűjt az Auchan

Az Auchan Magyarország is csatlakozik ahhoz az akcióhoz, amelynek célja, hogy minél több, már nem használt mobilkészüléket, GPS-t, tabletet és ezekhez használt töltőt, kábelt gyűjtsenek vissza a magyar háztartásokból, elősegítve ezzel a körforgásos gazdaságot - közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.