Tőkebevonást hajtott végre a Lugos Renewables projektfejlesztő cég

Tőkebevonást hajtott végre a magyar tulajdonú Lugos Renewables projektfejlesztő cég, hogy nemzetközi napelemes portfolióját szélesítse.

Heteken belül indul a 100%-os napelemes támogatás!

Kérje a pályázatelőkészítés-csomagot 162.500 Ft-ért.

Kalkuláljon itt ingyenesen (x)

A társaság szerdai közleménye szerint a Lugos Renewables stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Solidium Capital-lal, hogy biztosítsa a fejlesztési terveinek megvalósításához szükséges pénzügyi hátteret. Ennek keretében a 100 százalékban magyar tulajdonú Solidium pénzügyi befektetőként a Lugos Renewables 24,9 százalékos tulajdonosa lett, valamint 38 százalékos tulajdonrészt szerzett a Lugos Renewables által alapított Auster-Solar Kft.-ben is. Az Auster-Solar három, egyenként 50 megawatt (MW) napelemes kiserőművi projekt fejlesztését végzi. Az ügylet értéke 1,5 milliárd forint. A növekvő zöldáram- és zöld minősítésű befektetések iránti keresletre tekintettel a vállalat további, több mint 15 milliárd forint kötvénykibocsátást, valamint több mint 100 millió euró tőkebevonást tervez a közeljövőben. A Lugos Renewables már négy országban van jelen, 500 MW előkészített projekten dolgozik, emellett mintegy 2,5 gigawatt (GW) projektje előkészítés alatt áll.

Ajánlott tartalom

Az ökoház többet jelent egy hőszivattyúnál és megújuló energiaforrásoknál

Az ökoház többet jelent egy modern berendezésekkel, például hőszivattyúval, szolárpanelekkel és energiavisszanyeréssel ellátott épületnél. Átgondolt projektet jelent, megfelelően kiválasztott építőanyagokkal és energiatakarékos megoldásokkal, amelyek hozzájárulnak a hőveszteség csökkentéséhez. Nézzük meg alaposabban, hogy miként befolyásolják mindezek a ház ökológiai jellemzőit