Töltsd fel a mobilod kávéval!

Egy új találmány révén konnektor nélkül is feltölthetitek majd a mobilotokat – feltéve, hogy van a közelben egy pohár tűzforró vagy jéghideg ital.

Veletek is előfordult már, hogy elfelejtettétek feltölteni a mobilotokat, és mire észbe kaptatok, már lemerült? Úgy tűnik, hogy ez a hétköznapi probléma néhány éven belül orvosolható lesz egy igen ötletes szerkezet segítségével, írja a szeretlekmagyarorszag.hu. Legyen az egy csésze forró kávé vagy egy pohár jeges tea, a jövőben mindkettővel 100%-osra tölthetitek a telefonotok akkumulátorát. Ahogy a képeken is látjátok, nagyon aranyos kis dokkolón dolgozik egy pennsylvániai cég. A piros oldalon meleg italokkal lép működésbe a kütyü, megfordítva pedig a kék felületre hideg üdítőket kell helyezni. Egyébként már nem ez az első különleges töltő, léteznek napenergiával működő szerkentyűk is. Ez az extra „poháralátét” azonban a hőmérséklet-különbséget használja ki, és abból fejleszt elektromos áramot – a telefonotok nagy örömére. Amit a képen láttok, az még csak egy prototípus. A vállalat 2014-ben tervezi piacra dobni a végleges változatot. A hírek szerint 150 dollár körüli áron kezdik majd forgalmazni – reméljük, mire ideér, nem drágul meg túlságosan…

Ajánlott tartalom

Már 7,5 tonnánál jár a használt mobiltelefonokat visszagyűjtő kampány eredménye

A több mint 5 éve futó "Passzold vissza, Tesó!" kampányban mára 1111 gyűjtőpont részvételével, több mint 7,5 tonnányi használaton kívüli mobiltelefon gyűlt össze - közölte a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdaságért szerdán az MTI-vel.