Tömegek várták az iPad nemzetközi bevezetését – videókkal

A technika szerelmesei Európában és Ázsiában is hosszú sorokban várták, hogy a pénteki nyitáskor az elsők között jussanak hozzá az Apple táblagépéhez.

Az Egyesült Államokban április elejétől kapható iPadből az első négy hét alatt több mint 1 millió darabot értékesítettek. Az Apple szerint a készülék rendkívüli népszerűsége miatt kényszerültek a nemzetközi bevezetés elhalasztására, a május 10-től előrendelhető iPadeket péntektől kezdve árulják Kanadában, Franciaországban, Nagy-Britanniában, Németországban, Olaszországban, Spanyolországban, Svájcban, Ausztráliában és Japánban.

Az eszköz népszerűségére alapozva a brit Financial Times gazdasági napilap már elkészítette az elektronikus kiadás iPadre optimalizált változatát, amelyet eddig több mint 100 ezren töltöttek le Amerikában.
Rob Grimshaw, a Financial Times online kiadásának ügyvezető igazgatója szerint a múlt héten a digitális változatra előfizetők 20 százaléka már iPadről adta le rendelését.
Az iPhone szoftverével működő, 1,25 centiméter vastag, 9,7 colos, azaz 24,6 centiméter átmérőjű érintőképernyős készülék legegyszerűbb 16 gigabájtos változata Nagy-Britanniában 429 fontba (139 ezer forint) kerül.

Ajánlott tartalom

Átadták Magyarország legerősebb szuperszámítógépét Debrecenben

Átadták Magyarország legerősebb szuperszámítógépét pénteken Debrecenben: a Komondor nevű berendezést a Debreceni Egyetem (DE) Kassai úti campusán, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) szuperszámítógép központjában helyezték üzembe.