Tovább élnek, többe kerülnek az amerikaiak

Lényegesen hosszabb ideig élhetnek a jövőben az amerikaiak a jelenlegi kormányzati előrejelzésekben becsült számhoz képest, ami jóval magasabb egészségügyi kiadásokat jelenthet a vártnál – közölték hétfőn kutatók.

A felmérés szerint 2050-re a mostani kormányzati becslésnél nyolc évvel magasabb lehet az amerikaiak élettartama, ez 3200 milliárd dollárral emelheti az ország egészségügyi és szociális kiadásait.
Az orvosi fejlesztések felgyorsulnak, ami kitolja a várható életkort – állapították meg a The Milbank Quartely című szakkiadványban publikált jelentésükben a MacArthur Research Network öregedő társadalommal foglalkozó szakemberei.
A tanulmány szerint 2050-re az amerikai nők várható élettartama 89,2 és 93,3 között lehet, a férfiaké 83,2 és 85,9 év között. Az amerikai hatóságok előrejelzése szerint 2050-re a nőknél 85,3 év, a férfiaknál 80,9 év lehet a várható élettartam.

Ajánlott tartalom

Gaemi tájfun: a legmagasabb riasztás van érvényben Kínában

A kínai meteorológiai központ szerdán, idén először a legmagasabb szintű, vörös riasztást adta ki az ország felé közelítő Gaemi tájfunra, Tajvanon pedig több helyen is bezárták az üzleteket, iskolákat, több száz légi járatot töröltek, és több ezer embert evakuáltak az érintett térségekben.