Tovább nőtt tavaly a német bioetanol termelés

Tavaly 8,2 százalékkal nőtt Németországban a bioetanol termelés – közölte a BDBe (Bundesverband der deutschen Bioethanolwirtschaft e.V.) német bioetanol szövetség a honlapján.

Németországban 2014-ben 727 ezer tonna bioetanolt állítottak elő mezőgazdasági terményekből, takarmányrépából és takarmánygabonából, 55 ezer tonnával többet, mint 2013-ban.

A növényi nyersanyagoknak mintegy harmadát hasznosítják Németországban bioetanol előállítására, a többiből takarmányok készülnek.

“A termelés növekedése a német bioetanol ipar versenyképességét igazolja” – mondta Dietrich Klein, a BDBe vezérigazgatója.

Kifejtette: a német üzemek magas technológiai színvonalat képviselnek és nagy energiahatékonysággal termelnek.

Aláhúzta, a takarmányrépából és takarmánygabonából előállított bioetanollal a fosszilis eredetű üzemanyagokkal szemben a törvényben előírt 35 százaléknál nagyobb szén-dioxid megtakarítást lehet elérni. A növényi nyersanyagok termesztésétől a bioetanol üzemanyagként történő felhasználásáig a szén-dioxid megtakarítás legalább 50 százalékos – mondta.

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.