Toyota bemutatta olcsó, kompakt hibrid koncepcióját

A Toyota nemrég bemutatta az FT-CH-t, azt a hibrid koncepció autót, mely egy lépéssel közelebb áll a Priushoz árban, és teljesítményben is.

Rövidebb, mint elődje, és a kompakt hibrid világosabb, gyorsabb, és még üzemanyag-takarékosabb is, így tipikusan városi vezetéshez tervezték. Annak ellenére, hogy hivatalosan még nem indult meg a termelés, a Toyota új modellje a Prius-család alacsonyabb árú tagja lesz.

A Toyota FT-CH csaknem fél méterrel rövidebb, mint a jelenlegi Prius, és az európai Toyota tervezőcsoport alkotta meg. A tervezők elárulták, hogy a terc az úgynevezett „8 bites mentalitás”-on alapszik, mely új fogalom, hiszen az ő koncepciójukban jelennek meg először ezek a hang- és videó elemek. Egyelőre nincs hivatalos nyilatkozat a jármű teljesítményének szempontjából.

A Toyota azt tervezi, hogy egy egész családot épít a Prius név köré, ami jó hír a zöldebb autók iránt érdeklődőknek. A Toyota a potenciális nyereség lehetőségét látja a környezetbarát autók piacán, így hát növelni kívánja a hibrid és teljesen elektromos kategóriáját, szóval tartsuk szem előtt a jövő Toyotáit!

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.