Triciklivel vontatott ház purhabból

Az apró lakások hasznosak is lehetnek a környezet szempontjából, hatékonyságra és gazdaságosságra kényszerítik a lakót, de van az a méret, ami már egy ember számára is kényelmetlen.

Úgy látszik ez a helyzet a Bao House nevű mobil ház a kínai dot Architects cég agyszüleménye. A triciklire épített „ház” poliuretán (pur) habból készült. A projekt egy Beijingben tartott művészeti és építészeti kiállítás, a Get It Louder 2012 részét képezte. A könnyű, vízálló és hőszigetelt építmény szerkezete fából és textilből készült, ebbe fecskendezték be a purhabot. Ez az anyag hőszigetelőként nem túl környezetbarát, nem újrahasznosítható, nehezen felújítható, és relatíve drága is. A tető átlátszó polikarbonát lemezekből áll, az egyedüli bejárat pedig csúsztatva nyitható. A Bao kiállítási tárgyként érdekes lehet, de sajnos semmilyen praktikus haszna nincs.

-

Ajánlott tartalom

Az EU jogszabályokat vezetne be a növényvédő szerek használatának csökkentésére

Az Európai Bizottság szerdán jogilag kötelező érvényű célértékeket javasolt a kémiai növényvédő szerek használatának csökkentésére, illetve a természet és a biológiai sokféleség helyreállítására az unióban.