„TÜKÖRBEN A VILÁG”

Kiállítás az emberi természetről és a fenntartható fejlődésről!

Az ÖKO-Pack Nonprofit Kft. szervezésében létrejött kiállítás a Zöld Fiatalok és a Cellux Csoport kreatív ötletei alapján került megvalósításra. A „Tükörben a Világ” célja, hogy rámutasson a fogyasztói szokásokra, és felhívja a figyelmet az ezekben rejlő veszélyforrásokra.
Az emberi természet és a fenntartható fejlődés témáját feldolgozó kiállításnak a Klebelsberg Kultúrkúria adott otthont november 10-ig és a nagy sikernek köszönhetően november 16-tól már Székesfehérváron lesz megtekinthető!

Megnyitó
2009. november 17-én (kedd) 16.00 órakor a székesfehérvári Alba Regia Centrum II. emeletén.

Kiállításunkat megnyitják:
– Dr. Schmuck Erzsébet, a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács titkára;
– Dr. Vida Gábor akadémikus, a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács tagja;
– Hankó Gergely, az ÖKO-Pack Nonprofit Kft. PR és Marketing vezetője

 

A „Tükörben a Világ” egy színes, kacskaringós vízió számtalan installációval és játékkal, melynek célja a fenntartható fejlődés ösvényének felkutatása, vagyis az emberiség jelen szükségleteinek kielégítése, ugyanakkor a környezet és a természeti erőforrások megőrzése a jövő generációk számára. A látogatók számos környezettudatos viselkedési formával – mint például a komposztálás, a tudatos vásárlás vagy a szelektív hulladékgyűjtés – találkoznak a tárlat során, amelyekből kiválaszthatják, melyek követését tudják vállalni a jövőben környezetük védelme érdekében.

A kiállítás magas színvonalú, oktatási célokat szolgáló komplex ismereti anyag, melynek fő üzenete, hogy a mára általánossá vált fogyasztói életforma nem tartható fenn tartósan a modern társadalmakban. Egy olyan új szemléletmód kialakítására van szükség, amely lehetővé teszi az emberi szükségletek mértéktelen fogyasztás nélküli kielégítését. Olyan jólét felépítésére van szükség, ami tiszteletben tartja a Föld ökológiai tartalékait.

„A kiállítás egy felfedezőút, mely során a látogatók – amellett, hogy kitekintenek a világra – saját magukat pillanthatják meg a tükörben. A felfedezőút során az érdeklődők megnézhetik a Föld több országának ökológiai lábnyomát, kiszámolhatják, hogy reggelijük hány kilométert utazik a gyártástól a reggeliző asztalig, illetve kideríthetik, hány órát töltenek átlagosan tévézéssel naponta. Célunk, hogy az emberek felelősségteljes döntést hozva, változtassanak egyes életmódbeli szokásaikon, melyekkel hosszú távon hozzájárulhatnak környezetünk fenntarthatóságához.” – mondta Hartay Mihály, az ÖKO-Pack Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A kiállítást az ÖKO-Pack támogatásával a Zöld Fiatalok és a Cellux Csoport hozták létre. A két szervezet 2006. óta tart interaktív foglalkozásokat a globalizáció témájában. Tevékenységük fő üzenete, hogy az ember nem csupán passzív megfigyelője a világ, így környezetünk történéseinek, hanem annak kreatív alakítója is.

Az ÖKO-Pack Nonprofit Kft. már évek óta kiemelkedő tevékenységet folytat a környezettudatosság területén. A 2006 márciusában Budapesten debütált „Hulladékból Termék” vándorkiállítást közel 200.000-en látogatták meg azóta országszerte. A tárlat legsikeresebb darabjai a kartonbútorok, ami az új kiállításnak is szerves részét és korpuszát képezi. Ez a magyar termék remekül közvetíti a környezettudatosságot és erőforrásaink bölcs használatát.

A nonprofit szervezet célja, hogy a „Tükörben a Világ” kiállítást is minél szélesebb körben ismerjék meg az országban, ezért Budapest után számos városunkban látható lesz. A székesfehérvári kiállításban komoly segítséget nyújtanak a helyi szervezetek, így a BOCS Alapítvány végzi majd a szakmai tárlatvezetéseket, a Gaja Környezetvédő Egyesület segít az iskolai csoportok mozgósításában, a város felelősségi programja pedig a kiállítás népszerűsítésében vállalt komoly szerepet! Ennek az összefogásnak köszönhetően széles rétegekhez eljut majd a kiállítás és a környezettudatosság híre, ami egy újabb lépés lehet a fenntarthatóság ösvényén.

Médiapartnerünk a Ma és Holnap

További információ:
www.tukorbenavilag.hu
Hankó Gergely
ÖKO-Pack Nonprofit Kft.
06 70/249-61-13
gergely@okopack.hu

Ajánlott tartalom

Horvátországban találhatóak Európa legtisztább természetes fürdővizei

Horvátország rendelkezik Európa legtisztább természetes fürdővizeivel az Európai Bizottság (EB) és az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) idei vizsgálata szerint - tájékoztatta a Horvát Idegenforgalmi Közösség az MTI-t csütörtökön.