Túl a 100.000 kilométeren az elektromos teherautó

Amióta 2010-ben átadták az első 100 százalékig elektromos Maxity teherautót az italszállító Tafanel vállalatnak, azóta a Renault Trucks már több mint húsz ilyen autót helyezett forgalomba.

A 4,5 tonnás elektromos teherautó már több mint 100.000 kilométert futott, és még nagyon hosszú ideig az utakon lesz, írja az autosvilag.com. Megbízhatósága, valamint a sofőrök és az ügyfelek körében kivívott népszerűsége megerősíti a Renault Trucks-ot abban, hogy a helyes úton jár az elektromos technika fejlesztésével. A Maxity Electrique, az első 100 százalékig elektromos teherautó, amelyet a a Renault Trucks fejlesztett ki és kezdett forgalmazni 2010-ben, nemrégiben érte el a százezer kilométeres futásteljesítményt. Jelenleg mintegy húsz példánnyal találkozhatunk az utakon, és a fogadtatása egyöntetűen pozitív mindenki részéről. Köztük van Nicolas Morisse, a Greenway Services ügyvezető igazgatója: Kitűnő hasznos teherbírás, ideális méret, hatótáv és termelékenység jellemzi, ezért nap mint nap azt tapasztaljuk, hogy jelenleg a Maxity Electrique a legjobb jármű a piacon, amellyel ugyanolyan szolgáltatásokat nyújthatunk ügyfeleinknek, mint a hagyományos meghajtással szállítók  – fejti ki. A vállalat mintegy tíz elektromos Maxityvel szállít Párizsban. Az elektromos járművekkel történő szállításra szakosodott fiatal cég számára a Maxity Electrique új irányt képvisel.

Ezzel a járművel szén-dioxid-kibocsátás nélküli áruszállítást ígérünk, ami egy olyan érv, amelyre igen fogékonyak az ügyfelek. – összegzi Nicolas Morisse. Ugyanezt tapasztalta a Renault Trucks többi ügyfele is, akik az elektromos jármű kipróbálása mellett döntöttek. Tökéletes megoldás a párizsi áruszállításhoz! » lelkendezik François Ghiotti, a GF Service igazgatója. A vállalat néhány hónapja kezdett el üzemeltetni egy elektromos Maxityt, amellyel Párizs belvárosába, a nyolcadik kerület előkelő üzleteibe szállít. Remekül kezelhető, nagy a hasznos teherbírása, kicsi a helyigénye, így nagy forgalomban is könnyű vele manőverezni. Ráadásul tökéletesen csendes, így ezt az erényét kihasználva szeretnénk bevezetni az éjszakai szállításokat, amivel még eredményesebbé tehetjük vállalatunkat.

Ajánlott tartalom

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.