Új benzinkutat nyitott az Auchan elektromos töltőállomással

Megnyílt a tizenhatodik Auchan benzinkút Magyarországon csütörtökön, a budaörsi létesítmény mellett elektromos töltőállomás is üzemel, ahol az elektromos autókat díjmentesen tölthetik fel a vásárlók – közölte az Auchan Magyarország Kft. az MTI-vel.

A közlemény szerint a társaság 19 áruháza közül már 16 mellett található töltőállomás. Az idei ötmilliárd forint értékű beruházás feléből, mintegy 2,5 milliárd forintból öt benzinkutat adott át a vállalat. A tervek szerint hamarosan minden Auchan áruháznál lesz kút.

A vállalat célja a beruházással az, hogy a vásárlók környezettudatos módon is meg tudják közelíteni az áruházat – idézi a közlemény Varga Lászlót, a budaörsi Auchan áruház igazgatóját.

Dominique Ducoux, az Auchan Magyarország Kft. vezérigazgatója a tájékoztatás szerint hangsúlyozta, hogy a fejlesztés mutatja az Auchan magyarországi elkötelezettségét. A fenntartható fejlődés a vállalat döntéseinek meghatározó szempontja, a hazai kereskedelmi láncok közül az Auchan elsőként adott át környezettudatos, elektromos töltőállomást – hívta fel a figyelmet.

A közlemény idéz Jászay Tamást, az ELMŰ vállalatfejlesztési igazgatóját is, aki szerint 2050-re a személygépkocsik 60-70 százaléka várhatóan elektromos lesz, ezért is fontos, hogy lehetőség nyílik az autók töltésére.

Az Auchan az elmúlt 16 évben mintegy 200 milliárd forintot fektetett be Magyarországon; 19 áruházat és 16 töltőállomást üzemeltet, és csaknem 7000 munkavállalót – köztük több mint 360 megváltozott munkaképességű munkatársat – foglalkoztat.

Korábbi tájékoztatásuk szerint tavaly 8 százalék növekedéssel bruttó 324 milliárd forint árbevételt ért el az Auchan Magyarország Kft., az idén 3 százalékos növekedéssel kalkulál.

Ajánlott tartalom

Rekordmagas szinten a csehországi személyautó-gyártás

Az első negyedévben éves szinten 11,5 százalékkal 394 443 darabra nőtt a személyautó-gyártás Csehországban - közölte a cseh autóipari szövetség csütörtökön Prágában. A közlemény szerint ez az eddigi legmagasabb első negyedévi termelési adat.