Új brit megacég megújuló energiák támogatására

James Cameron, a Climate Change Capital brit befektetési és tanácsadó csoport elnöke bejelentette, hogy egy új megacéget hoznak létre a megújuló energiák támogatására.

A cég, amely „pure play”-ként kizárólag e célból alakul, Cameron szerint képes lesz irányítani azokat a finanszírozásokat, amelyek szükségesek Nagy-Britanniának egy alacsony széndioxid-kibocsátású gazdasággá való átalakításához. Cameron sajtótájékoztatón elárulta, hogy a cég elsődleges célja, hogy vonzza a megújuló energiákba való befektetéseket, és úgy irányítsa az energiapiacnak eme szektorát, hogy azzal elősegítse új „zöld infrastruktúrák” építését, írja az energiacentrum.com.

A Climate Change Capital elnöke szerint az új cége természetes üzleti partnere lesz a megújulni vágyó kis cégeknek, és tevékenységét nem kívánja az Egyesült Királyság területére korlátozni, hanem kapcsolatot kíván kiépíteni olyan, a zöld energiák széles piacának számító országgal, mint Törökország, Kína, vagy India.

Ajánlott tartalom

Hőszivattyú és napelem együtt – hogyan lehet megtakarítani a rezsiszámlán?

A SolarPower Europe jelentése szerint a hőszivattyú és napelemes rendszer együttes telepítése jelentős megtakarítást eredményez. A két technológia kombinációja jól kiegészíti egymást, és hatékonyabbá teszi az energiatermelést és -felhasználást.