Új elektromos autót dobhat piacra a Tesla hamarosan

Egyes információk szerint már 2023 közepén elkezdődhet a Cybertruck tömeggyártása.

Napelemes rendszerek elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen (x)

Franz von Holzhausen, a Tesla vezető járműtervezője a közelmúltban egy podcastban jelentette be, hogy gyakorlatilag készen áll a gyártásra a Cybertruck – számol be az Inside EVs. Az elektromos pickup érkezését régóta várják a vállalat rajongói, a cyberpunk filmekbe illő kocsiról még 2019-ben rántotta le a leplet Elon Musk. Von Holzhausen az IGN munkatársának, Ryan McCaffrey vendége volt, aki kifejezetten Tesla fókuszú adásokat készít. Von Holzhausen 2019-ben azzal várt ismertté, hogy a Cybertruck bemutatóján egy fémgolyóval sikerült betörnie az autó elvileg törhetetlen üvegét. Amikor McCaffrey megkérdezte, hogy tervezési szempontból készen áll-e a kisteherautó, a mérnök azt válaszolta, hogy lényegében igen. A szögletes elektromos modell fejlesztésében komoly fennakadást okoztak a Covid-19-pandémia által előidézett ellátási problémák.

Az utóbbi időkben az a pletyka röppent fel, hogy 2023 közepén elkezdődhet a gyártás. Von Holzhausen az értesülést nem cáfolta, de nem is erősítette meg. Mint kiemelte, a Teslánál utóbb bármikor bevezethetnek változtatásokat a dizájnba, amikor úgy érzik, szükség van erre. A cégnél folyamatosan dolgoznak a finomításokon, a tervezési és a gyártásfejlesztési fázisok révén pedig új javítanivalókat fedeznek fel. Von Holzhausen megerősítette, hogy a Cybertruck standard verziója a Tesla sokat kritizált, a repülőgépek botkormányát imitáló kormányával lesz kapható – ezt a vállalat egyelőre nem jelentette be.

Az alkatrész ugyan stílusos megjelenésű, sok sofőr szerint viszont nem praktikus, különösen, amikor szűk helyen kell manőverezni. A Model S Plaid és a Model X Plaid esetében ez a standard kormány, az utóbbi időkben viszont a Tesla több autójánál is elérhetővé vált ingyenesen a hagyományos kormány. Az elmúlt időszakban több információ is napvilágot látott a Cybertruck esetleges tömeggyártásáról, még állítólagos fotók és szállítólevelek is kiszivárogtak. Hogy végül mikor jelenik meg az utakon a modell, az rövidesen kiderülhet.

Ajánlott tartalom

A GTKB Ganz fejleszti buszgyártási képességét

A GTKB Ganz Transelektro Közlekedési Berendezéseket Gyártó Kft. fejleszti buszgyártási képességét, egyebek közt új innovatív vezérlőrendszert hoz létre a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) Plusz forrás felhasználásával - közölte a társaság az MTI-vel.