Új elektromos autót épít a Ford, megszorongatná vele a Teslát

A Ford Model E hatótávolsága 320 km lenne, amivel már fel tudnák venni a versenyt a riválisokkal.

A jelek szerint az április elején bemutatott Tesla Model 3 komoly mérföldkő lehet az autóiparban. Bár már a modell bemutatása előtt is létezett olyan gép, ami képes hasonlóan nagy – 300+ km – távolságot megtenni egyetlen feltöltéssel, a bemutató nagy hatással volt a konkurenciára. A Nissan például egy féloldalas reklámban savazta a Teslát, a Ford pedig most úgy döntött, ők is elkészítik a hasonló tulajdonsággal rendelkező autójukat.

Az Automotive News beszámolója szerint a Ford Model E-t 2019-ben mutathatják majd be a nagyközönségnek, a hatótávolsága pedig 320 km körül lehet. Mark Fields, a Ford vezetője szerint már dolgoznak az autón, ráadásul nemcsak tisztán elektromos, hanem plug-in és a hagyományos hibrid változatban is megjelenik majd. Ha minden igaz, akkor az amerikai cég az új, mexikói gyárában szerelteti majd össze az autókat.

A Fordnak nem ez az első elektromos autójuk, 2013-ban kezdődött meg Európában a Focus gyártása, amelynek teljesítménye 145 lóerő, maximális sebessége pedig 135 km/óra. A 6.6 kW-os integrált töltőnek köszönhetően, egy teljes töltés nagyjából 4 órát vesz igénybe, ami után 160 kilométeres hatótávolság érhető el, megfelelő körülmények és vezetési stílus mellett.

forrás: hvg.hu

Ajánlott tartalom

A GTKB Ganz fejleszti buszgyártási képességét

A GTKB Ganz Transelektro Közlekedési Berendezéseket Gyártó Kft. fejleszti buszgyártási képességét, egyebek közt új innovatív vezérlőrendszert hoz létre a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) Plusz forrás felhasználásával - közölte a társaság az MTI-vel.