Új energia tetőt avattak Olaszországban

Úgy látszik, Olaszországban is egyre felkapottabb lesz az irányzat, egyre felkapottabb tudatosan gondolkodni.

Legújabban egy közép-olaszországi városban, Perugiában bizonyosodhatunk meg erről.
Coop Himmelb(l)au néhány nappal ezelőtt leplezte le legújabb tervezését, az Energia tetőt.  Az újítás része a Perugia Egyetem, „Walking through the history” (Séta a történelmen keresztül) elnevezésű projektjének. A tetőt úgy tervezték, hogy akár lombkoronaként is szolgálhasson Perugia közepén, miközben elegendő energiát termel.

Jó tudni, hogy az Energia tető nyugati szárnyát a napenergiát előtérbe helyezve optimalizálták, míg a keleti szárny úgymond a szélenergiára specializálódott, és annak felhasználásával tud áramot generálni. A tető három rétegből áll. A felső réteget napelemekkel szerelték fel, amelyek segítségével lehetővé válik az elektromos áram termelése, sőt, árnyékot is biztosít a lenti folyosó számára.

Ezen kívül öt szélturbina került a strukturális rétegbe, mint kiegészítendő a megújuló energiaforrásokat. Így lesz a tető és a folyosó is energetikai szempontból önellátó.

Ajánlott tartalom

Az EU a megújuló energiaforrásokra és az energiahatékonyságra vonatkozó magasabb célértékekről állapodott meg

Az Európai Unió energiaügyekkel foglalkozó Tanácsa abban állapodott, hogy kötelező uniós szintű célkitűzést határoz meg, amely szerint a jelenlegi, legalább 32 százalékos uniós célérték helyett 2030-ra a teljes energiaszerkezet 40 százalékát megújuló energiaforrásokból kell fedezni - közölte Kadri Simson energiaügyi biztos Luxembourgban hétfőn.