Új gólyafészkeket építettek a madárvédők Komárom-Esztergom megyében

Négy új fehérgólyafészket alakítottak ki a Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület munkatársai Komárom-Esztergom megyében.

A közvetlenül az elektromos vezetékekre rakott fészkeket a villanyoszlopok feletti, biztonságos tartókon építették újjá – tájékoztatta az egyesület sajtófőnöke MTI-t. Bolla Adrienn elmondta, hogy a megye a vizes élőhelyek hiánya miatt az ország legritkábban lakott része a gólyák szempontjából, az állomány mindössze 25 pár körül ingadozik. A Rédén, Mária-pusztán, Ferencmajorban és Mocsán végrehajtott fészekrakó akcióval nemcsak gólyák sikeres megtelepedését segítik elő, hanem a fiatal madarak pusztulásának egyik fő okát jelentő áramütés veszélyét is csökkentették. A kevés számú gólya védelmében az egyesület fészek-örökbefogadási programot indított, melyre a szazvolgy@gmail.com lehet jelentkezni. Szeretnének minden fészeknek gondviselőt találni, aki tájékoztatja a szervezetet az egyes gólyapárokról, az életüket befolyásoló eseményekről.

Ajánlott tartalom

A fejlett országokban 2021-ben gyorsan nő a karbonkibocsátás

A Klíma Átláthatósági Jelentés arra figyelmeztet, hogy a világ 20 leggazdagabb országában gyors ütemben nő a karbonkibocsátás.