A lakosok kérték és most megkapták

Új hulladékgyűjtő szigeteket helyeztek ki Miskolcon és Sajószentpéteren, a borsodi megyeszékhelyen ezzel már 116 hasonló gyűjtőpont áll a miskolci lakosság rendelkezésére – tájékoztatta az AVE Miskolc Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Kft. kommunikációs vezetője az MTI-t.

A hulladékgyűjtő szigeteket lakossági kezdeményezésre helyezték ki, ezeken a helyszíneken tavaly a miskolci lakosok papírból 1 millió kilogramm feletti, műanyagból 435 ezer, üvegből 250 ezer kilogramm feletti mennyiséget gyűjtöttek – ismertette a részleteket Pásztor Imre. Új hulladékgyűjtő szigetek találhatók Sajószentpéteren is, ezek helyszínét az önkormányzat jelölte ki, sok műszaki feltétel mellett, a lakosság igényeihez igazodva.

Ajánlott tartalom

Súlyos környezeti pusztítást okozhatnak a tengeri hajózásra alkalmatlan orosz tartályhajók

Súlyos környezetpusztítást idézhet elő Oroszország azzal, hogy a tengeri hajózást szabályozó előírásoknak nem megfelelő olajtankereket használ a Balti-tengeren - figyelmeztetett Tobias Billström svéd külügyminiszter a The Guardian című brit napilapnak adott, csütörtökön megjelent interjúban.