Forrás: MCC

Új igazgatót neveztek ki az MCC Klímapolitikai Intézeténél

Calum TM Nicholson-t nevezték ki a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Klímapolitikai Intézetének új igazgatójává – tudatta a szervezet hétfőn az MTI-vel.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

Az intézet közleménye szerint a brit professzor a diplomáit a Cambridge Egyetem Trinity College-ban, illetve az Oxfordi Egyetem St. Antony’s College-ban szerezte, PhD fokozatát kiterjedt társadalomföldrajzi kutatásai eredményeképpen kapta kézhez. Hozzátették: a szakember fő vizsgálati területe a klíma- és a környezetváltozás emberi társadalmakra és gazdasági folyamatokra gyakorolt hatása. E témában megjelent legutóbbi publikációja a Bloomsbury kiadó gondozásában 2023 szeptemberében megjelent, Climate Migration: critical perspectives for law, policy, and research című könyve, amelyet Benoit Meyerrel, a Hong Kong-i Kínai Egyetem Jogtudományi Karának professzorával jegyeznek közösen.

A vezetőváltás oka, hogy a Klímapolitikai Intézet korábbi igazgatóját, Litkei Mátét az MCC kommunikációs igazgatójává nevezték ki; Litkei Máté 2021. januárjától töltötte be a környezeti fenntarthatósággal foglalkozó elemzőintézet vezetését – írták. Közölték azt is, hogy az MCC égisze alatt jelenleg hat kutatóintézet működik: a Klímapolitikai Intézet mellett a Migrációkutató Intézet, a Magyar-Német Intézet az Európai Együttműködésért, a Tanuláskutató Intézet, az Ifjúságkutató Intézet és a Magyar Összetartozás Intézete. Az említett szervezetek klasszikus think-tank tevékenységet végeznek: oktatnak, szakmai eseményeket szerveznek, kutatásokat végeznek, könyvet adnak ki, médiaszerepléseken, tudományos publikációkon, rendezvényeken keresztül részt vesznek a hazai és a nemzetközi szakpolitikai diskurzus irányításában – írták, hozzátéve, hogy az intézetek tevékenységét Kitta Gergely intézetekért felelős igazgató fogja össze.

Ajánlott tartalom

Tízmilliárd forintot nyert el a HungaroMet Zrt. meteorológiai-klimatológiai portál létrehozására

Tízmilliárd forintot nyert el a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. a klímaváltozás hatásaihoz való alkalmazkodást segítő, könnyű adathozzáférést biztosító, nyilvános meteorológiai-klimatológiai portál létrehozására a Digitális megújulás operatív program Pluszban.