Új információk érkeztek a Tesla Cybertruckról

Szinte bármikor számíthatunk rá, hogy a Tesla vezére, Elon Musk egy sornyi tweetben meglepetésszerűen jelent be újabb és újabb információkat a gyártó terveiről és az érkező modellekről.

Az afrikai származású üzletember a minap is így tett, és világossá tett néhány újdonságot az egyik legjobban várt modelljükkel, a Cybertruckkal kapcsolatban, írta a teslasok.hu. Mint kiderült, a Tesla ismét megváltoztatta a kasztni méreteiről szóló terveit, és mostanra 82 hüvelyk, azaz nagyjából 2082 milliméter szélesre tervezik az elektromos pickupot. A bemutatókor a színpadra gurult modell ennél szélesebb, 84 hüvelyk, azaz 2133 milliméter volt, és az ez utáni első tervek alapján a tömeggyártásba már egy 80 hüvelyk széles kasztni került volna, de a Tesla úgy látta, hogy ez túl keskeny lenne. Így végül a prototípus mérete és a későbbi tervek közé lőtték be az új elképzelést. Jelen állás szerint emellett a tengelytáv 3807 mm lesz, az autó hossza és magassága pedig 5885 és 1905 milliméter. Továbbá a márka főnöke azt is elmondta, hogy az alapfelszereltség részét képzi majd egy gyárilag a kasztniba épített fényhíd is az autó tetején, amely segíti majd a Cybertruck off-road felhasználását. Érdekes, hogy ez a prototípuson még nem szerepelt, de miután Musk elárulta ezt az apróságot, egyből meg is jelent az egyik esport rendezvényen egy olyan Cybertruck, amelyen megláthattuk, hogy hogyan áll a futurisztikus elektromos pickupon a gyári fényvető. A Cybertruck egyébként is különleges lámpákkal érkezik majd a piacra, hiszen az autó elején teljes szélességében húzódó fényszórócsík sokakat meglepett az első beguruláskor. Később, mikor Elon Musk szabadon elvitte egy-egy körre a Cybertruck prototípusát, megbizonyosodhattunk arról, hogy a két szélső, teljes értékű lámpa közötti rész inkább csak stíluselem, mintsem az út megvilágítására szolgáló fényforrás.

Ajánlott tartalom

Elektromos Ikarus buszt tesztelnek Budapesten

Egy Ikarus gyártmányú, teljes mértékben elektromos hajtású autóbuszt tesztel a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és szolgáltatója, az ArrivaBus Kft. a fővárosban.